Badroem

Het wonen blog van Nederland

Dakgoot schoonmaken om problemen te voorkomen

Dakgoot schoonmaken

Een dakgoot schoonmaken is verstandig om te doen. Wanneer jij de namelijk regelmatig laat doen, kan jij veel problemen voorkomen. Wij laten dit regelmatig door een professioneel bedrijf doen. Mijn man en ik hebben allebei hoogtevrees en durven echt de trap niet op. Een dak is ook ontzettend hoog. In Nederland heb jij veel last van weersveranderingen zoals vallende bladeren, regen en vorst. Deze komen allemaal terecht in goot en kunnen verstoppingen veroorzaken. Ook vogels kunnen hier een nest in maken en insecten vinden het ook fijn om zich daar te nestelen. Er kunnen zelfs bomen in groeien door de zaden die erin vallen.

Dakgoot schoonmaken 

Dakgoot schoonmaken door een bedrijf

Het bedrijf wat wij altijd inschakelen is: P. van Holten Glazenwassersbedrijf. Zoals de naam het al zegt, kan jij dit bedrijf ook inschakelen voor het wassen van rammen. Er zitten heel veelvoordelen aan een dakgoot schoonmaken. Een aantal voordelen zijn:

  • De gevel wordt niet smerig
  • Schade aan het hout wordt zo voorkomen
  • Minder kans op lekkages
  • Geen overbelasting van de goot

Wanneer jij tijdig de goot reinigt, heb jij ook minder kans op schade. Een reparatie of vervanging kost veel geld, dus voorkomen is beter. Wil jij een prijsopgave van de kosten? Neem dan eens contact op met dit bedrijf.