Badroem

Het wonen blog van Nederland

De meest luxe rozensoorten van de wereld

Rozen zijn een erg mooi cadeau om te geven. Dit komt door de elegante en stijlvolle uitstraling. Maar welke rozensoorten hebben nou de meest luxe uitstaling? In totaal zijn er honderden rozensoorten, en iedere rozensoort ziet er weer anders uit. De kwaliteit is ook erg variërend. Zo heb je rozen van 40 centimeter, maar ook rozen van 70 centimeter. Dit verschil is enorm. De luxe rozen worden voornamelijk gekweekt door Nederlandse rozenkwekers, deze kwekers bestaan vaak al langer dan 25 jaar en zijn de echte rozenspecialisten van de wereld.

De meest luxe rode roos

Iedereen kent de rode roos, als je denkt aan een roos is dit waarschijnlijk in de kleur rood. Maar welke rode rozensoort heeft nu de meest luxe uitstaling en heeft de hoogste kwaliteit? Dat is zonder twijfel de Red Naomi. De Red Naomi wordt gekweekt in Nederland en kan een steellengte hebben van 65 centimeter. Deze prachtige roos heeft een enorm grote rozenknop en verrast hier iedereen mee. Een boeket van deze luxe rozen is een perfect cadeau voor een luxepoes. De rode kleur van deze roos is erg intens, waardoor de liefde ervan afspat. Deze roos wordt gekweekt in Nederland bij Meewisse Roses.

Andere luxe rozensoorten

Naast rode rozen zijn er natuurlijk ook rozen in andere kleuren. In totaal zijn er wel honderden verschillende kleuren rozen. Een echte luxe rozensoort die niet mag ontbreken is de Sophia Loren, deze roos heeft een prachtige roze kleur en heeft een steellengte van bijna 70 centimeter. Het is dus echt een XXL roos. Een boeket met deze rozen is echt een pronkstuk, door de goeie kwaliteit kunnen de rozen wel 2 weken staan of langer, mits je ze goed verzorgd. Een andere luxe rozensoort is de Peach Avalanche. De roos is zalmkleurig en straalt stijlvolheid uit. De kwaliteit van deze roos is ook extreem goed. De roos heeft een soort van pastelkleur, waardoor het in ieder interieur goed staat.