Badroem

Het wonen blog van Nederland

De prijs van een dakkapel

De prijs van een dakkapel wordt door verschillende aspecten bepaald. Je kunt deze zelf berekenen bij dakkapel montage. Er zijn een aantal standaard voorbeelden gegeven van de dakkapellen, maar je kunt de dakkapel ook zelf samenstellen naar jouw wensen en behoeften en op deze manier bereken je de prijs van jouw dakkapel. Als allereerst is de belangrijkste keuze of je een dakkapel wilt van kunststof of hout. Daarna kijk je wat voor soort dakkapel je wilt, van hout of kunststof.

Op welke keuzes baseer je de prijs van  jouw dakkapel

Wanneer je hebt gekozen voor een kunststoffen of een houten dakkapel kijk je wat voor soort dak je hebt. Dit kan een plat dak, schuin dak, verhoogde nok 1 zijde of 2 zijde zijn. Daarna kijk je wat de graden is van jouw dakhelling, deze kun je berekenen via een app. Dit kan voor zowel Apple als Android. Hierna ga je kijken hoe je de kozijnen wilt indelen. Je kunt hierbij denken aan draairamen, vaste ramen of dichte stukken. Je kunt dit zelf samenstellen en variëren. Daarna meet je de maten op van zowel de hoogte als de breedte van de dakkapel. Vervolgens ga je een keuze maken of je nog extra materialen wilt toevoegen. Je hebt natuurlijk al gekozen voor kunststof of hout, maar bepaalde onderdelen kun je nog een andere materiaal geven. Dit is voor het kozijn, boeidelen en de zijwangen. Als je dit allemaal hebt besloten kun je de kleur gaan kiezen, er zijn 6 kleuren waaruit je kunt kiezen: wit, crème, antraciet, staalblauw, groen en wijnrood. Als laatste kun je nog extra aspecten toevoegen aan jouw dakkapel. Zoals ventilatie, een elektrisch rolluik of ventilatieroosters.

Wat is een dakkapel precies?

Een dakkapel is een uitbouw van een dak. Op deze manier creëer je meer ruimte in een kamer. Je kunt ze helemaal zelf samenstellen op jouw wensen en behoeften.