Badroem

Het wonen blog van Nederland

Een opblaasbare spa; ideaal voor thuis

lay z spa

Dit artikel gaat opblaasbare spa’s. Wat is het doel ervan en waarom is een opblaasbare een goed idee.

Wat is een spa

Een spa heeft twee kenmerkende eigenschappen. De eerste is dat het water ervan wordt verwarmd, normaliter tot een beetje boven de lichaamstemperatuur. De tweede is dat er bubbels het water ingeblazen worden. Doordat het water wordt verwarmd kan je lang erin blijven. Dat is daarom anders dan een onverwarmd zwembad. Daarin krijgt je het na enige tijd koud. De bubbels hebben een ontspannend effect. Een spa met jets masseert tevens je lichaam. Je vindt zo’n spa onder meer bij Lay Z Spa’s.

lay z spa

Wat is het doel van een spa

Een zwembad is natuurlijk ontspannend. Als het voldoende groot is, kan je er baantjes in trekken. Dan kan je er ook allerlei spellen in doen. De kleinere zijn vooral voor kinderen. Verder is de ontspanning ook met name buiten het bad. Dat is dus anders bij een spa. Zoals eerder is opgemerkt, wordt het water daarin verwarmd, opdat je geruime tijd in een spa kunt verblijven. Het accent ligt op ontspannen in het water. Dat kan met het gezin, maar ook bijvoorbeeld met vrienden. Je kunt heerlijk in een spa chillen met een hapje en een borrel.

Waarom een opblaasbare spa

Je kunt een vaste spa laten inbouwen. Die is sneller gebruiksklaar dan een opblaasbare. Je laat het water opwarmen en je kunt erin. Een opblaasbare spa zal je eerst op moeten pompen, het water erin laten lopen en dat opwarmen. Natuurlijk, als je de opblaasbare spa laat staan, dan kan je de eerste twee stappen overslaan. Een groot voordeel van een opblaasbaar model, is dat je die kunt weghalen en dan geen plaats inneemt in je tuin. Bij de aanschaf zou je daarop kunnen letten, als je de spa vaak op- en afbouwt. Kijk daarvoor eens naar een Lay Z spa.  Een vaste spa kan je niet apart verkopen. Dat is bij een opblaasbaar model wel het geval.