Badroem

Het wonen blog van Nederland

Het allermooiste teak bed

Teak bed

Toen ik klein wasTeak bed

Een teak bed is altijd mijn droom geweest. Toen ik vroeger klein was hadden mijn ouders er eentje en vond ik die altijd al onwijs mooi. Ze zeiden toen ook dat als ik groot was er zelf eentje kon kopen, inmiddels is dat zover. Mijn ouders leven gelukkig allebei nog, maar anders had ik zeker hun bed willen overkopen. Die is namelijk mega mooi afgewerkt en daar heb ik natuurlijk ook nog heel veel herinneringen aan. Toen ik klein was zaten we namelijk op zondagochtend vaak daar terwijl we samen ontbeten en mijn ouders koffie dronken. Nu ik zwanger ben hoop ik dat mijn kinderen zich later ook van zulke kleine dingen gaan herinneren.

Teak bedDuurzaamheid

Het liefst natuurlijk ook lekker op zondagochtend samen in een lekker teak bed. Ik vind dit ook een van de mooiste soorten hout die er is. Het is heel robuust, maar toch ook netjes. Je kunt er veel kanten mee op en het gaat lang mee, zolang je het natuurlijk goed onderhoudt. Dit doe je het gemakkelijkste met olie, waarvan verschillende soorten zijn. Je hebt namelijk meubelolie, maar ook olie speciaal voor deze soort hout. Dat laatste gebruik ik altijd, want ik merk dat dat zorgt voor het mooiste resultaat. Ik doe dit op aanraden van mijn vader, want hij heeft wel verstand van dit soort dingen. Ik heb hem online besteld bij De Teakhoeve. Dit is een webshop waar ze allemaal verschillende hele mooie houten meubels verkopen, echt een aanrader!