Badroem

Het wonen blog van Nederland

Horizontaal en verticaal boren

Palenrammer kopen

De meeste grondboren worden gebruikt om verticaal te boren. Maar je hebt ook de  horizontale grondboor. Horizontale grondboren worden gebruikt om bijvoorbeeld leidingen te leggen en kabels te trekken. Mensen stappen steeds vaker over op glasvezel. Om ervoor te zorgen dat mensen ook gebruik kunnen maken van glasvezel, moet er een heel nieuw netwerk worden gelegd met allerlei verschillende bedradingen. Hierbij komt een horizontale grondboor dan goed van pas. Een horizontale grondboor kan namelijk gaten maken, maar ook kabels trekken die er doorheen moeten. Je zou natuurlijk ook een verticale grondboor horizontaal kunnen houden en zo een gat maken, maar dit gaat dan erg moeizaam. Een horizontale grondboor is hier ook echt voor gemaakt.

Onderhoud van een grondboor

Wanneer je net een nieuwe grondboor hebt gekocht, wil je deze ook graag goed onderhouden. Het zou erg jammer zijn als je grondboor snel gaat roesten of kapot gaat, omdat het ook nog niet zo’n goedkope aanschaf is. Om een grondboor goed te onderhouden, moet je ervoor zorgen dat je hem altijd schoon en droog terugzet. Je kunt hem dan eventueel inspuiten met een bepaalde spray of een klein beetje olie, zo gaat de grondboor langer mee en blijft die er ook mooi uitzien. Je kunt de scherpe snijvlakken af en toe vijlen, zodat deze mooi scherp blijven zodat de grondboor ook goed zijn werk kan doen.

Roest verwijderen

Roest kun je makkelijk verwijderen met huishoudelijke middelen. Waarschijnlijk staat het allemaal gewoon in je keukenkastje, maar weet je simpelweg gewoon niet wat je moet gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan azijn, cola en limoen. Azijn is zuur en die bijten door de roest heen. Als je cola wilt gebruiken, dan moet je een verroest stuk in een bak leggen met alleen maar cola en een tijdje erin laten liggen. Als je het er dan na een tijdje weer uithaalt, ziet het er weer uit als nieuw. De laatste tip is limoen en zout samen gebruiken. Je strooit zout over de verroeste delen en daarna doe je er limoensap overheen. Het ruwe zout zorgt ervoor dat je het roest eraf kan halen en het limoensap lost de roest op.