Badroem

Het wonen blog van Nederland

Prachtige houten meubels

frankrijk-100-3-uitvoeringen_3841_1_SPrachtige houten meubels

 

Het huis was voorzien van prachtige houten meubels. Ik ben dol op houten meubels, dus toen ik binnenkwam voelde ik mij al gelijk op mijn gemak. Ik had een belangrijk gesprek met een man, ik zou hem interviewen over zijn leven. Hij had nogal een uitzonderlijk leven achter de rug en prachtige verhalen. Ik was aan het inventariseren of we niet samen een boek konden maken, ik dacht dat dit wel kon werken. Toen we eenmaal een afspraak hadden was ik bij hem welkom. Toen begonnen de zenuwen wel even toe te slaan, dit was mijn eerste echte diepte interview, nog jong en onervaren, tegenover een man die alles al leek te weten. Nog best lastig dus om hier vol zelfvertrouwen in te staan. Trillend ging ik dan ook naar zijn huis, het was een uur rijden, en tijdens mijn reis was ik continu mijn vragen aan het herhalen. Bang voor een black out, ik weet het niet. Ik keek ook ontzettend tegen hem op, wat ik niet wilde omdat ik wist dat ik mij dan anders zou voelen of voordoen. Ik belde aan en hij deed open. Ik zei verlegen gedag en werd uitgenodigd om naar binnen te komen. Ik kwam toen binnen en zag de houten meubels, het was allemaal precies volgens mijn smaak. Hierdoor keek ik niet meer tegen hem op, wat misschien wel te verwachten was, maar ik voelde mij gelijk op mijn gemak, omdat ik wist dat we waarschijnlijk dezelfde interesses hadden.