Badroem

Het wonen blog van Nederland

Tijd voor een nieuwe tuin? 

hovenier Almelo

Na de winter kan het nog wel eens zo zijn dat de tuin er nogal zielig bij ligt. Overal liggen bladeren en wat er over is van de planten die het koude weer niet hebben overleefd. Dit kan dan dus ook het ideale moment zijn om de tuin te vernieuwen. Je kunt bijvoorbeeld een hovenier hengelo inhuren, of zelf aan de slag gaan als je groene vingers hebt. Je hebt hoe dan ook misschien wat inspiratie nodig. Hiernaast is het ook handig om te weten welke planten het goed zullen doen in jouw tuin. Hierdoor zul je de aankomende winter niet weer tegen dode planten aankijken.

Zonuren voor de planten

Niet alle planten houden ervan om de hele dag in de felle zon te staan. Er zijn echter ook planten die het niet zullen overleven in constante schaduw. Het is dus heel erg belangrijk dat je in oog neemt hoeveel zonuren een bepaalde plek in de tuin precies krijgt. Afhankelijk daarvan kun je de geschikte planten of bloemen uitkiezen. Als een bepaalde plek in de tuin de hele dag in de volle zon staat kun je bijvoorbeeld het beste gaan voor kruidenplanten. Het kan een leuk idee zijn om daar een mini kruidentuintje aan te leggen, met heerlijk ruikend marjolijn en lavendel.

Tuininrichting

Als je echt grootse plannen hebt voor de nieuwe tuin kun je misschien het beste een hovenier borne inschakelen. Bijvoorbeeld voor het leggen van tegels of voor het bouwen van een schutting. Maar ook als je grote planten of bomen wilt laten plaatsen in de tuin. Mocht je dit toch graag zelf willen doen dan is het aangeraden dat je je goed inleest. Je wilt bijvoorbeeld niet dat de schutting niet stevig staat en om kan vallen. Na het zware werk kun je beginnen met het inrichten van de tuin met meubels en decoraties. Daarmee maak je de tuin echt een gezellige plek.