Badroem

Het wonen blog van Nederland

Tips voor het versieren van uw tuin

Als u weinig ruimte in uw tuin heeft, kan het maken van het grootste deel van uw omheining u helpen een tuin tot stand brengen zonder kostbare vloerruimte in beslag te nemen. Er is veel dat u zou kunnen doen met uw hek, maar hier zijn enkele van onze favoriete manieren om een oud hek om te zetten in een met functie.

Gebruik veel kleur

Hekken hoeven niet bruin of groen te zijn; u kunt het hek zo levendig maken als u wilt! U zou zelfs kunnen kiezen voor een regeling die een aanvulling op of contrasteert aan uw knikarmschermen die u boven uw ramen of schuifpui heeft hangen – hoe dan ook is het zeker een statement stuk voor uw tuin als u deze op deze manier creëert. Van Marokkaanse rood tot roze jasmijn en zonnewijzer geel, er zijn genoeg waterdichte kleuren die u kunt gebruiken om uw hekwerk te schilderen.

Bouw wat hangende plantenbakken

U zou denken dat het moeilijk is om wilde dieren aan te trekken naar uw tuin zonder struiken, planten of bomen, maar u hoeft geen gras te laten groeien om de vogels en bijen aan te trekken. Plantenbakken kunnen worden opgehangen aan hek palen of u kunt creatief zijn en geïmproviseerde planken en bakken voor uw plantenpotten bouwen. Verf deze ook voor een kleurrijk paradijs in uw kleine achtertuin.

Het is echt gemakkelijk om een vogel doos te bevestigen aan uw hek. Zet het vast met spijkers die niet roesten en zorg ervoor dat het goed buiten het bereik is van alle katten die uw tuin kunnen bezoeken!

Voordat u verder gaat met het versieren van uw tuin moet u er eerst voor zorgen dat uw nieuwe hek beschermd is tegen alle weersomstandigheden. Daarom kunt u het hek beter eerst behandelen met een beschermer. Voor meer informatie kunt u naar www.rainbow-collection.nl waar u meer informatie kunt krijgen over het creëren van schaduwen in uw tuin.