Badroem

Het wonen blog van Nederland

Wat is mijn huis waard?

Wat is mijn huis waard?

MeauxDeOpbodMakelaarHeb je je weleens afgevraagd: wat is mijn huis waard? Ik heb het me meerdere malen afgevraagd en ben erachter gekomen dat dat echt met marktwerking te maken heeft, een woning is waard dat wat de vrager er voor wil bieden. Ik ben nu iemand met aanbod, namelijk mijn woning, en ik zoek nog een goede manier om vragers daarvoor te vinden, om het verkocht te krijgen. Ik heb me maar verplaatst in wat ik denk dat werkt, ook al is dat dan totaal niet conventioneel. Ik denk dat je mensen met een buitenkansje moet presenteren. Ik denk niet dat het zin heeft om je huis heel duur op de markt te zetten en dan te dalen in prijs tot het niveau waarop aanbieder en vrager een overstemming weten te bereiken, nee, ik denk dat het veel logischer is de vraag te kwéken bij de vragers. Als je ineens een halve ton lager gaat zitten met je woning beseft ineens een groot potentieel aan mensen zich dat ook zij aanspraak kunnen maken op je woning, dat ook zij een toekomst als deze zouden kunnen hebben. Ineens gaat dan een hele hoop meer mensen bieden op je huis en dan krijg je al snel dat de prijs stijgt natuurlijk, tot uiteindelijk het gewenste niveau. Wat is mijn huis waard is dus heel dubbel op te vatten! Dat de waarde weer toeneemt is voor mensen die in deze tijd een huis verkocht proberen te krijgen natuurlijk een enorm voordeel, zoveel moge duidelijk zijn.