Badroem

Het wonen blog van Nederland

Alles wat je moet weten voordat je een nieuwe spiegel gaat kopen

landelijke spiegel

Een nieuw spiegel kopen is iets wat je niet overhaast wilt doen. Voordat u een nieuwe spiegel koopt, moet u weten welk type spiegel u nodig heeft. Er zijn drie soorten spiegels: ijdelheid, make-up en medicijnen. Elk type spiegel heeft zijn eigen doel en gebruik. Make-upspiegels worden gebruikt om jezelf ’s ochtends of’ s avonds te zien voordat je je aankleedt. Deze spiegels zijn meestal groot en hebben aan de ene kant een verlichte spiegel en aan de andere kant een sierlijst. Ze hebben vaak lampen die kunnen worden bediend met een afstandsbediening of met een timer die na een uur uitgaat. Make-upspiegels worden gebruikt om make-up op je gezicht aan te brengen, zoals foundation, oogschaduw en blush. Dit type spiegel is kleiner dan make-upspiegels met aan één kant een klein verlicht gedeelte en een gedeelte om het tegen de muur te plakken.

Hoe kies je een spiegel die bij je huis past

Bij het kiezen van een spiegel kopen die bij uw huis past, is het cruciaal om rekening te houden met de grootte en vorm van de ruimte. Ook de hoogte van de spiegel is een belangrijke factor. Een hoge en smalle spiegel past goed in een kleine kamer. Terwijl een korte en brede spiegel beter geschikt is voor een grote kamer met hoge plafonds. Spiegels zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals traditioneel, eigentijds of antiek.

Hoe weet je wat van soort afmetingen je spiegel moet hebben?

Spiegels zijn een van de belangrijkste items in iemands leven. Ze helpen ons onszelf beter te zien, daarom mogen ze niet te groot of te klein zijn. De afmetingen van je spiegel zijn afhankelijk van je lengte en geslacht. Als u bijvoorbeeld een vrouw bent, moet de hoogte van uw spiegel ergens tussen 36 en 50 inch hoog zijn en als u een man bent, moet deze tussen 48 en 72 inch hoog zijn. Mocht je nog andere vragen hebben over spiegels, neem dan gerust contact met ons op!