Badroem

Het wonen blog van Nederland

Alvast met de bouwmaterialen bezig

Alvast met de bouwmaterialen bezig

 

Jaren heb ik op mezelf gewoond, nadat ik de jaren daarvoor altijd met vrienden of in studentenhuizen woonde. Ik vond het altijd al prettig in m’n eentje te zijn, me ook echt terug te kunnen trekken als ik dat wilde, mijn eigen ruimte op te zoeken. Maar toen ik een appartementje kreeg en zodoende alles voor mezelf had, begon dat me op den duur ook wel een beetje te vervelen. Het werd tijd voor iets anders, want ik vereenzaamde. Je kunt er zelf voor kiezen mensen te zien maar daarvoor moet je natuurlijk wel de deur uit en dat zit je soms dwars. Altijd iets actiefs te moeten doen om maar mensen te zien, dat trok mij persoonlijk niet zo erg meer, ik had ze liever toch wat gemakkelijker om mij heen. En dus ging ik met twee vrienden heel gericht zoeken naar een nieuwe woonruimte, die we enkele tijd terug vonden. Aangezien ieder z’n huur nog op moest zeggen hadden we een beetje overlap in de huur en hadden we het nieuwe huis al een maand tot onze beschikking, wat op zich wel handig was want zo kon iedereen op z’n gemak verhuizen. Belangrijker nog was eigenlijk dat we zo al aardig wat konden klussen van tevoren en dat was ook wel nodig ook. Met een hele lading bouwmaterialen zijn we aan de slag gegaan en hebben we het huis helemaal opgeknapt. Bij dit soort bouwmaterialen kun je denken aan bijvoorbeeld liters verf. De muren waren op sommige stukken donkergrijs geverfd, iets wat wij maar deprimerend vonden. Die hebben we een lekker licht kleurtje gegeven dus! En ook hadden we bouwmaterialen als houten planken in huis, waarmee we bijvoorbeeld een barretje in de keuken en enkele boekenplanken konden bouwen.