Badroem

Het wonen blog van Nederland

Bescherm je woning tegen inbraken met kerntrekbeslag

kerntrekbeslag_dieckmann_kruk_kruk_smaldeurbeslag

Tegenwoordig staan inbrekers met een simpele techniek binnen 20 seconden in woonkamer door middel van kerntrekken. Door een schroef in het sleutelgat / de cilinder te draaien trekken inbrekers met professioneel of zelf gemaakt gereedschap je cilinder eenvoudig uit het slot. De meeste woningen zijn nog niet voorzien van kerntrekbeslag en om deze reden hebben inbrekers nog vrij spel in Nederland. In dit filmpje is te zien hoe makkelijk inbrekers een deur open breken door middel van kerntrekken.

Er zijn 2 manier om kerntrekken te voorkomen. Met deze manieren voorkom je dat inbrekers binnen no time in je huis staan:

  1. Kerntrekbeslag
  2. Anti kerntrekcilinders (SKG 3 sterren cilinders)

Optie 1: kerntrekbeslag

Je deur beschermen tegen kerntrekken kan simpel door het deurbeslag van je deur te vervangen met kerntrekbeslag. Doordat bij kerntrek deurbeslag een gehard stalen plaat voor de cilinder zit, is het niet mogelijk om van buitenaf een schroef in de cilinder te draaien. Daarnaast beschermt kerntrekbeslag ook tegen het afbreken van de kern van de cilinder.

Optie 2: anti kerntrekcilinders

Anti kerntrekcilinders is ook een erg effectieve manier om kerntrekken tegen te gaan. Bij anti kerntrekcilinders is het niet mogelijk om de cilinder er door middel van een schroef uit te trekken, aangezien deze bestand zijn tegen een trekkracht van 1500 kilo. Het nadeel van het vervangen van je huidige cilinder is dat je al je sleutels ook moet vervangen.

Better be safe than sorry

Wacht niet langer met het beveiligen van je huis met kerntrekbeslag of een kerntrekcilinder want het aantal inbraken in Nederland door middel van kerntrekken blijft stijgen. Sinds 2016 is kerntrekbeslag verplicht bij nieuwe woningen, maar de meeste woningen zijn dus nog niet beveiligd tegen kerntrekken. Wees inbrekers te slim met kerntrekbeslag!