Badroem

Het wonen blog van Nederland

Beton of niet?

Beton cire is eigenlijk geen beton. Althans, niet helemaal. Normaal beton wordt gemaakt van cement, zand, water en soms worden er kiezels aan toegevoegd. Als dit hard wordt heb je beton, het harde steenachtige materiaal dat wordt gebruikt in constructiewerk wereldwijd. Beton cire zit net iets anders in elkaar, beton cire bevat wel cement, maar geen water. In plaats daarvan gebruikt beton cire synthetische hars. Beton cire, of betonstuc zoals het ook wel wordt genoemd, kan op tal van manieren gebruikt worden. Zo kun je beton cire woonkamer muur of vloer aanbrengen, maar ook op meubels als tafels of op het aanrecht.

Beton in de woonkamer

Betonstuc in je woning is dé trend van het moment, de industriële doch warme look trekt veel mensen aan. Het oogt warmer dan regulier beton en is veel makkelijker om mee te werken. Daarnaast is duurzaam waardoor het jarenlang mee kan en door het gebrek aan onderhoud hoeft het maar één keer gelegd te worden en kun je vervolgens genieten van je vloer. Schoonmaken is ook erg makkelijk, omdat er geen voegen in beton cire zitten is het makkelijk om schoon te houden. Veel mensen kiezen ervoor om beton cire als vloer te gebruiken, maar je kan ook beton cire woonkamer muur gebruiken.

Aan de muur

Beton cire is een ideale muurbekleding, het kan namelijk op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht: beton, baksteen, hout of gips, voor beton cire maakt het niet uit. Als je voor beton cire kiest heb je de keuze om een kleur te kiezen, veel mensen hebben liever een donkere vloer en een lichte muur omdat dat meer ruimte creëert. Bij beton cire is het mogelijk om een kleur te kiezen, zo kun je er zelfs voor kiezen om een donker grijze beton cire vloer te kiezen, maar een licht beige muur. Beton cire is dus dé optie voor iedere muurbedekking.