Badroem

Het wonen blog van Nederland

Dankzij brandpreventie is erger voorkomen

Dankzij de brandpreventie in mijn woning heb ik erger kunnen voorkomen. Gelukkig heb ik voor jaren terug het bedrijf Sign Security Systems bij mij thuis laten komen. Samen met hen hebben we door heel mijn huis gelopen om te kijken waar eventueel op gelet moet worden en waar de brandbeveiliging beter zou kunnen. Zo heb ik een nieuwe installatie laten plaatsen zodra er bij mij in huis brand uitbreekt er meteen een melding van komt waardoor er met spoed hulp kan worden ingeschakeld. En dat deze installatie geholpen heeft is één ding wat zeker is. Ik was voor een paar dagen op reis, had thuis alles netjes afgesloten, dus ik kon zonder zorgen op reis gaan. Helaas kreeg ik de volgende dag een telefoontje dat ik naar huis moest komen omdat er brand in mijn huis was ontstaan. Brand in mijn huis? Nee dat kan toch niet, toch maar de koffers gepakt en huiswaarts gereden. Bij thuis komst was er nog politie in mijn huis, ze vertelden mij dat mijn tv kortsluiting had veroorzaakt en daardoor in brand was gevlogen. Maar dankzij de brandpreventie die ik in mijn huis had is erger voorkomen. logo

De schrik zit er goed in

Volgens de politie stond mijn tv nog op standby, ik was vergeten daar de stekker uit te halen. Hierdoor heeft de tv vlam gevat, maar gelukkig doordat er snel hulp kon worden ingeschakeld is erger voorkomen. Ik moet zeggen dat de schrik er goed in zit. Maar gelukkig is de schade beperkt gebleven.  header-brandveiligheid

 

Meer verhalen