Badroem

Het wonen blog van Nederland

Een betonlook vloer is zeer stijlvol

Bij een betonnen vloer denkt u wellicht in eerste instantie aan een fabriekshal of de werkplaats van een garagebedrijf. Maar vergis u niet: een beton gietvloer kan ook prima in uw woonkamer. Woonbeton wint snel aan populariteit. Dit is mede te danken aan de scherpe prijs en het gemak van een dergelijke vloer voor de gebruikers. Het schoonmaken ervan is namelijk kinderspel. Zeker als u het vergelijkt met het reinigen van tapijten. Dit kost u soms vele uren, zeker als u huisdieren heeft. Maar het schoonhouden van een betonlook vloer is een stuk eenvoudiger. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om zo’n vloer in hun woonkamer te laten leggen.

Wat moet ik me voorstellen bij woonbeton?
Woonbeton is een duurzame, onderhoudsvriendelijke vorm van vloerbedekking. De vloer wordt aangelegd op een vooraf geëgaliseerde ondervloer. U kunt een vloer van woonbeton gebruiken in uw woonkamer of woonkamer annex keuken. De vloer is waterafstotend en ook vuil werend. Er wordt namelijk een coatinglaag op aangebracht die voorkomt dat vocht en vuil in de vloer trekken. Dit maakt het een prima vloer voor verschillende toepassingen. Een vloer van woonbeton wordt ook vaak gelegd in ruimtes waar met vloeistoffen of levensmiddelen wordt gewerkt zoals een bedrijfskeuken. Het is gemakkelijk schoon te maken en erg duurzaam. Daarnaast is woonbeton ook zeer comfortabel om op te werken.

Waar moet ik op letten als ik een vloer van woonbeton wil?
Wilt u een vloer van woonbeton? Dan is het verstandig om u vooraf goed te informeren over de voor- en nadelen. En uiteraard over de prijs van een woonbeton vloer. Deze prijs wordt over het algemeen berekend per vierkante meter. Heeft u meer vierkante meters nodig dan zakt de prijs naar verhouding.