Badroem

Het wonen blog van Nederland

Een in hoogte verstelbaar bureau heeft veel voordelen voor je gezondheid

Veel bedrijven kiezen tegenwoordig voor een in hoogte verstelbaar bureau voor hun medewerkers. Dit omdat het kopen van deze bureaus veel voordelen met zich meebrengen. Deze handige bureaus zorgen er namelijk voor dat personen zowel staand als zittend kunnen werken. Dit zorgt voor wat meer afwisseling gedurende de werkweek. Omdat de bureaus verstelbaar zijn is het per werknemer mogelijk om zelf te bepalen of hij of zij liever zittend of staand gaat werken, wat erg fijn is aangezien ieder zo zijn voorkeur heeft. Deze bureaus zijn ook erg voordelig voor mensen die wat langer of kleiner zijn dan de gemiddelde lengte. De bureaus kunnen dan een klein beetje afgesteld worden zodat het voor perfect comfort zorgt.

Waarom kiezen voor staand te werken in plaats van zittend

Er zijn een aantal redenen waarom het goed is om af en toe staand te werken in plaats van zittend. Een in hoogte verstelbaar bureau maakt dit goed mogelijk. Wanneer je staat terwijl je werkt heb je over het algemeen een betere concentratie dan wanneer je zit. Verder zorgt staand werken ook voor minder rugklachten en is het gemakkelijk om meer te bewegen tijdens het werk. Ook is het beter voor je mentale gesteldheid. Een standaard werkweek, en dan vooral een bureaubaan kunnen soms het gevoel geven alsof het nooit stopt en eindeloos duurt. Het is dan ook niet verkeerd om een beetje variatie in de werkplek te brengen. Dit kan al door kleine veranderingen te maken.

De voordelen van meer variatie in de werkweek brengen

Het brengen van wat variatie in de werkweek is erg bevorderend voor de mentale gesteldheid. Dit kan goed door het maken van een paar kleine aanpassingen die al kunnen zorgen voor veel verschil. Het overschakelen naar een verstelbaar bureau is een van die kleine veranderingen. Een andere verandering is meer scherm pauzes nemen en wat vaker naar buiten gaan gedurende de pauze.