Badroem

Het wonen blog van Nederland

Een platdakraam gemakkelijk open maken

platdakraam

Wanneer je er voor kiest om een platdakraam te laten monteren kun je ook meteen kiezen voor een platdakraam. Dit is een ideale oplossing om meer licht in huis te krijgen. Als je dan voor de variant kiest dan maakt het ook niet uit hoe hoog het plafond is. Je hoeft dan alleen op een knopje te drukken en het raam zal open gaan. Dat is natuurlijk super fijn. Het is ook handig wanneer je bijvoorbeeld minder te been bent dan een gemiddeld persoon. Stel je zit namelijk in een rolstoel dak zul je nooit handmatig een platdakraam kunnen openmaken. Dat is natuurlijk logisch, maar het is dan wel fijn dat er een mogelijkheid is voor deze mensen. Verder denken mensen ook dat het een overbodige luxe is, maar dat is het eigenlijk niet. Zo zitten er ook nog meerdere voordelen aan dan alleen het op afstand open en dicht doen. 

platdakraam

Wat zijn de andere voordelen?

Als je gaat kijken naar de andere voordelen van een platdakraam dan zie je dat deze ook vaak is uitgerust met een regensensor. Het raam kan dan misschien niet verder open dan 24 centimeter, maar tussen de 24 centimeter kan een hoop regen vallen. Door de regensensor zal de raam zichzelf automatisch sluiten. Dat is natuurlijk super fijn, zo voorkom je dus dat in een keer alles nat wordt. Ook is de platdakraam zeer goed geïsoleerd. Je zal dus geen warmte verliezen aan het raam.

Wanneer kun je hem het beste plaatsen?

Als je gaat kijken naar wanneer je het platdakraam het best kunt plaatsen is eigenlijk altijd wel. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwbouw huis hebt gekocht kun je dit van de voren ook laten doen, hetzelfde geldt voor een uitbouw, maar ook wanneer je bijvoorbeeld een oude lichtkoepel wilt vervangen.