Badroem

Het wonen blog van Nederland

Een verouderde dakbedekking? Vervang het voor een nieuw pannendak

nieuwe dakpannen plaatsen

Waarschijnlijk sta je er niet elke dag bij stil, maar je dakbedekking is in feite een van de belangrijkste onderdelen van het huis. Het dak in het algemeen en de dakbedekking in het bijzonder zorgen er namelijk voor dat het volledige interieur van je woning beschermd is tegen alle invloeden van de natuur. Wanneer je concludeert dat je huidige pannendak verouderd is en over de te verwachten levensduur heen zit, dan kun je het best ervoor kiezen dit pannendak te vervangen.

dakpannen vervangen

Zo weet je of je pannendak verouderd is

Als je met enige regelmaat last hebt van lekkages op de bovenste verdieping van je huis, en je aan het dak dan ook regelmatig vochtplekken ziet ontstaan, dan is dat een duidelijk teken aan de wand: het pannendak is verouderd en geeft daardoor niet meer de gewenste bescherming. Ook als je niet per se last hebt van lekkages kan een vervanging van de dakpannen wenselijk zijn. Dit geldt met name wanneer het wordt vastgesteld dat een aanzienlijk deel van de pannen poreus is. Als dat het geval is, dan kun je erop wachten dat er vochtproblemen en lekkages ontstaan.

Onvoorziene schade aan je dak? Contacteer je opstalverzekering

Mocht het gebeuren dat je op een (relatief) onverwachte manier schade oploopt aan je dak of je dakbedekking, bijvoorbeeld als gevolg van heftige weersomstandigheden of de impact van een stuk vuurwerk, dan zou het goed kunnen dat je daarvoor verzekerd bent. De meeste aanbieders van een opstalverzekering vallen dat soort omstandigheden in ieder geval onder de gevallen waarbij jij als verzekerde schadeloos gesteld kunt worden. Dikwijls werken dakdekkers ook samen met verzekeringsmaatschappijen, zodat jij je niet met het administratieve gedeelte van het verhaal hoeft te bemoeien.