Badroem

Het wonen blog van Nederland

Gepolierde beton; alles wat je moet weten!

Gepolierde beton is een prachtige vloerafwerking die steeds populairder wordt. Maar wat is gepolierde beton nu precies? En waarom zou je voor gepolierde beton kiezen in plaats van andere soorten vloeren? In dit artikel geven we antwoord op deze en andere vragen. We vertellen je alles over het proces, de voordelen én de prijzen van gepolierde beton. Hopelijk krijg je na het lezen hiervan voldoende inspiratie en informatie om een weloverwogen keuze te kunnen maken!

Wat is gepolierde beton?

Gepolierde beton is gemaakt van cement, zand en water. Het cement wordt gebroken tot fijne deeltjes en vermengd met zand en water. Dit mengsel wordt vervolgens op een betonnen plaat gestort en gladgestreken. Na het drogen wordt de vloer gepolierd, waardoor hij een prachtige glans krijgt.

Wat zijn de voordelen?

Daarnaast biedt gepolierde beton vele voordelen! Ten eerste is gepolierde beton duurzaam: dit materiaal gaat lang mee en is gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast is gepolierde beton slipvast, wat betekent dat je er veilig op kunt lopen. Ook zijn de mogelijkheden met betrekking tot design oneindig: je kunt gepolierde beton in iedere gewenste kleur en motief laten aanbrengen. Wil je graag een gepolierde betonvloer laten realiseren, dan is het goed om te weten dat de prijs van gepolierde beton ook nog eens relatief laag is ten opzichte van andere soorten vloeren. Komt dat even goed uit!

Wanneer is het een goede optie?

Gepolierde beton is geschikt voor iedere ruimte in huis. Of je nu een moderne of een klassieke inrichting hebt, gepolierde beton past bij iedere stijl. Dit type naadloze betonvloer is laag in onderhoud en met de juiste afwerkingslaag ook nog eens waterdicht. Daarmee is gepolierde beton dan ook geschikt voor zowel binnen als buiten. Met maar een klein beetje poetswerk gaat je gepolierde betonvloer jarenlang mee!