Badroem

Het wonen blog van Nederland

Het gevoel van thuiskomen

Het gevoel van thuiskomen, dat is zo belangrijk. Na een dag hard werken of een week van zware inspanning wil je niets anders dan ergens zijn waar je je thuis voelt. Dat gevoel kun je zelf creëren door van je huis een plek te maken waar je tot rust komt. De behoeften en smaak zijn voor iedereen verschillend. Daarom is het fijn om zoveel keus te hebben. Door je huis op een manier aan te kleden wil je bereiken dat ten eerste jij je lekker voelt, ten tweede dat de gasten die over de vloer komen zich thuis kunnen voelen en ten derde wil je een sfeer creëren die je niet om de zoveel weken hoeft te veranderen of aan te passen.

 

Het creëren van de oosterse sfeer in je woonkamer

Een soort van interieur waar je je echt bij kunt ontspannen is het creëren van een oosterse sfeer in huis. Het geeft een rustieke, gezellige en warme sfeer af. Je kunt deze oosterse sfeer in heel je huis toepassen zoals bijvoorbeeld de badkamer, maar natuurlijk is het hebben van deze sfeer in je woonkamer veel leuker omdat je het met meerdere personen kunt delen. Je kunt deze toepassen in (bron: ikwoonfijn.nl):

 

  • Vloeren, kies voor warme tinten in de vorm van houten planken of laagpolig tapijt.
  • Muren, zoals een oosters behang of schilderij
  • Kamerschermen, door de oosterse patronen en kleurstellingen creëren deze schermen afscheidingen en ook sfeer.
  • Kasten, deze worden afzonderlijk van de rest van het meubilair gezien omdat ze in de oosterse wereld een verhaal vertellen door de uitstraling die het geeft.
  • Zitbanken, je kunt kiezen voor een zachte stijl met kussens of een donkere stijl met eenvoudige bekleding.

Het creëren van de oosterse sfeer met behulp van accessoires

Er zijn veel manieren om een oosterse sfeer te creëren. Houdt je af en toe van verandering dan is het heel gemakkelijk om bepaalde oosterse accessoires te vervangen omdat er zoveel keus is. Alleen al de aanschaf van accessoires doet je wanen of je in een ander land bent. Denk bijvoorbeeld aan:

 

 

Door de vele kleuren die dit soort accessoires te bieden hebben kun je dit bij het soort van meubels die je hebt aanpassen. Veel van de producten zijn met de hand gemaakt waardoor je meer waardering hebt voor de spullen die je aanschaft. Daarbij brengen de groene planten een goede balans en rust in de ruimte. Nu is het alleen nog thuiskomen en genieten!

Waar vindt je deze oosterse meubels en woonaccessoires? Persoonlijk hebben wij erg goede ervaringen met Ghalia.nl. Een oosterse winkel in Lisse, maar leveren over heel Nederland en zelfs daarbuiten.