Badroem

Het wonen blog van Nederland

Hoe krijg je een marmeren vloer weer glanzend?

Hoe krijg je een marmeren vloer weer glanzend?

Een marmeren vloer staat prachtig in je woning. Maar het zal je vast al eens overkomen zijn dat de marmeren vloer doffe plekken begint te laten zien. Wij vertellen je hoe deze vlekken ontstaan en of je dit zelf moet aanpakken of het beste uit handen kunt geven aan deskundigen. Lees dit blog nu snel verder voor het juiste antwoord!

Oorzaken van doffe plekken in vloer

De oorzaken van doffe vlekken op jouw marmeren vloer kunnen divers zijn. Gemorste vloeistof is vaak de oorzaak van de vlekken. Daarnaast kunnen kalkaanslag en vetten ook de reden zijn voor doffe plekken in je vloer. Maar hoe krijg je de doffe vlekken uit je granito vloer? Onze experts vertellen graag hoe marmer behandelen in zijn werk gaat.

Doffe plekken en kalkaanslag

In het geval dat je last hebt van doffe plekken in de vloer door kalkaanslag, dan is dit zelf aan te pakken. Kalkaanslag kan komen door water dat niet snel genoeg weggehaald is uit bijvoorbeeld jouw badkamervloer. Bij kalkaanslag op je marmeren vloer raden wij aan om een neutrale reiniger te pakken met fijn staalwol of een fijn schuursponsje. Pas op dat je de vloer niet beschadigd, dus duw alleen zachtjes. In de meeste gevallen is het niet mogelijk om de plekken of vlekken helemaal zelf te verwijderen. In dit geval is het verstandig om professionals in te huren die dit voor jou kunnen doen.

Vetvlekken uit natuursteen verwijderen

Heb je vetvlekken in jouw marmeren vloer en wil je hier graag vanaf? Wij hebben een paar handige tips om de meeste natuurstenen soorten te reinigen, waaronder marmer. Vetvlekken ontstaan meestal in de keuken of buiten op een terras. Je kunt zelf een oplosmiddel zoals thinner, wasbenzine of speciaal oplosmiddel voor natuursteen gebruiken. Breng dit aan op een doek en dep het op de vetvlekken. Na afloop raden wij aan om jouw marmeren vloer te laten polijsten. Dit is immers heel lastig om zelf te doen en kun je het beste aan professionals overlaten. Meer weten over natuurstenen vloeren onderhouden? Je leest de leukste artikelen op deze website!