Badroem

Het wonen blog van Nederland

Houten voordeur schilderen

magnolia-g52562f776_640

Een voordeel van een houten voordeur is dat je deze kan schilderen. Nu proberen verkopers juist met dit argument je naar een kunststof kozijn en deur te lokken door te vertellen dat dit niet meer hoeft als je kiest voor kunststof. Maar als je een andere kleur wil in plaats van wit, zwart of een kleur dan zit je vast een die kleur. Schilderen van de houten voordeur en kozijnen is dus ook een voordeel, want je kiest om de zoveel jaar voor een kleur die op dat moment hip en mooi is.

Van antraciet naar eucalyptus

Zo koos is voor de eerste kleur voor antraciet. Zo was mijn voordeur antraciet met het kozijn wit. Of eigenlijk in plaats van wit een soort gebroken wit (RAL 9010). Nu kies is voor een kleur als eucalyptus, omdat ik de kleur antraciet niet meer zo mooi vindt. Of misschien ben ik er gewoon op uitgekeken. Echter deze keuze had ik niet kunnen maken als ik had gekozen voor een kunststof antraciet deur. Dit voordeel van een houten deur en kozijnen komt dus goed uit. Zo kan ik elke ongeveer 10 jaar mijn huis een nieuwe look en feel geven.

Schuifpui ook eucalyptus

Zo heb ik de houten schuifpui ook eucalyptus geschilderd en ben ik zeer tevreden over het eindresultaat. Denk hier dus over na als je kiest voor een kozijn van kunststof of hout. Natuurlijk zijn er ook tijdloze kleuren, maar dat zijn vaak niet hele spannende kleuren om als kozijn te hebben. Maar genoeg over kleuren en laten we het weer over kozijnen hebben. Als samenvatting kan je eigenlijk zeggen dat kunststof meer basic is met iets betere isolatiewaarde en hout er mooier uitziet en wat flexibeler is. Maar dit is slechts mijn mening en jouw mening zal weer heel anders zijn.