Badroem

Het wonen blog van Nederland

In een zeer kort tijdsbestek je huis verkopen

Wil jij je huis verkopen maar frustreert de huidige markt je? Je bent echt niet de enige. Overal om mij heen zie ik mensen die hun huis kwijt willen maar het helaas aan de straatstenen niet kwijtraken. Dat is ongelooflijk jammer, zeker als het betekent dat je je in de schulden moet steken of als het betekent dat je je droomhuis aan je voorbij moet laten gaan. Er zijn heel andere opties bij je huis verkopen, die het zeker de moeite waard zijn eens te overwegen. Ik ben het levende voorbeeld van iemand die haar huis verkopen ging op een andere manier, maar met een methode die goed heeft uitgepakt. Wat ik namelijk deed, was mijn huis niet eens op de particuliere markt aanbieden, maar direct de zakelijke markt aanspreken. Ik nam contact op met Hooghuys Vastgoed, en nodigde hen uit een taxatie van mijn woning te maken. Naar aanleiding daarvan kwamen ze binnen een dag met een bod, een heel redelijk bod ook, mag ik wel zeggen. Ik heb dat geaccepteerd en verder hebben we het samen opgepakt met een notaris. We hebben het onderling kunnen regelen en het zal je verbazen in welk tijdsbestek dit alles ging: binnen vijf dagen!

Straat-foto-11 logoHooghuis

Je huis verkopen zonder makelaar kan bést

 

Misschien denk je wel dat je huis verkopen zonder makelaar helemaal niet kan, maar niets is minder waar. Ik wist het al van mijn ouders, want toen zij mijn ouderlijk huis kochten, hebben ze dit met de vorige eigenaars van het huis direct kunnen regelen. Zij hadden een bord in de tuin gezet, enkele dagen later fietste mijn vader bij groot toeval door de straat heen, klopte aan en ging met deze mensen om tafel zitten. Diezelfde week nog kregen mijn moeder en hij een rondleiding door het huis, belden ze hen op om te zeggen dat ze het zouden doen voor de vraagprijs, en zaten ze weer enkele dagen later al met de notaris om tafel. Ongelooflijk hoe snel dat allemaal ging zonder bemoeienis van een derde partij en hoe toen al bleek dat dat volkomen onnodig is. Je huis verkopen zonder makelaar is dus helemaal geen rare optie, het is dé optie, al lijken mensen zich dit niet te realiseren. Krijg je je huis niet aan particulieren verkocht, neem dan eens contact op met een partij uit de zakelijke sector, bijvoorbeeld een vastgoedmaatschappij, en verzoek hen een bod uit te brengen. Ook zij regelen alles bij de notaris zonder tussenkomst van een makelaar.