Badroem

Het wonen blog van Nederland

Lekkages in uw dak kunnen zeer vervelend zijn

Een lekkage zorgt in veel gevallen voor een nare waterschade in huis. Denk bijvoorbeeld aan vochtplekken op muren, rottende plekken in uw houten constructies, enzovoorts. Reden genoeg om een lekkage in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken. Zelf een lekkage oplossen is doorgaans niet eenvoudig. In het bijzonder wanneer het om een lekkage onder de vloer of bijvoorbeeld in de muur achter uw toilet gaat. Hoe komt u hierbij, zonder de volledige muur open te moeten halen? Heeft u de zekerheid, dat de bron van de lekkage zich hier bevindt? Enzovoorts. In dit artikel leest u meer over het oplossen van lekkages rond uw dak.

Opsporen van de bron van een daklekkage

Het oplossen van een lekkage rond uw dak begint logischerwijs bij het opsporen van de bron hiervan. U kunt hierbij op verschillende manieren te werk gaan. Gebruik bijvoorbeeld een kleurstof die u in een emmer met water op laat lossen. Vervolgens gooit u de emmer water over uw dak, waarna het gekleurde water direct zichtbaar zal worden aan de binnenzijde van het dak. Ook kunt u de ruimte onder uw dak verduisteren en vervolgens met een zaklamp over uw dak schijnen. Op de plek waar de lekkage zich bevindt, zal het licht zichtbaar zijn.

Hulp bij het oplossen van een lekkage aan uw dak

Wanneer het niet lukt om de bron van de lekkage te achterhalen, kunt u een lekkage dienst voor uw dak inschakelen. Tegenwoordig zijn veel van deze diensten 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Ideaal, wanneer u een lekkage onder uw dak in het weekend op wilt laten lossen. Ook kunt u op de loodgieters rekenen na een hevige storm. Dit is immers het moment waarop de kans op een lekkage onder uw dak relatief groot is.