Badroem

Het wonen blog van Nederland

Rolsteiger vs. kamersteiger: dit zijn de verschillen

Als je een steiger wilt kiezen, kun je kiezen voor een rolsteiger of een kamersteiger. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze twee soorten steigers en waar kun je het beste voor kiezen? In dit artikel lees je hier meer over.

Ruimte en hoogte

Rolsteiger

Een belangrijk verschil tussen een rolsteiger en een kamersteiger is de ruimte die het inneemt. Een rolsteiger neemt meer ruimte in beslag en is ook hoger. Daardoor is een kamersteiger meer geschikt voor binnenshuis gebruik en plekken waarop je minder ruimte hebt. Aangezien je buiten regelmatig op hogere hoogtes werkt, is een rolsteiger hiervoor weer meer geschikt.

Opbouw

Het grote voordeel van een kamersteiger ten opzichte van een rolsteiger is dat hij veel gemakkelijker op te bouwen is. Dit kan snel en eenvoudig door één persoon worden gedaan. Met het opbouwen van een rolsteiger ben je meer tijd kwijt en hiervoor zijn ook minimaal twee personen nodig.

Horizontaal vlak stellen

Een rolsteiger kun je horizontaal vlak stellen met de in hoogte verstelbare wielen. Zo kun je oneffenheden van de grond wegwerken en staat de steiger stabieler. Een kamersteiger heeft geen hoogte verstelbare wielen, waardoor hij minder geschikt is voor buitengebruik. Je zou er wel voor kunnen kiezen om apart verstelbare wielen voor de kamersteiger aan te schaffen.

Rolsteiger

Welke steiger kun je het beste kiezen?

De ene steiger is niet beter dan de ander. Het hangt er maar net vanaf waar je de steiger voor wilt gaan gebruiken. Voor binnenshuis gebruik kun je het beste een kamersteiger kopen en voor buitenshuis gebruik juist weer beter een rolsteiger. Wil je een steiger voor zowel binnen als buiten gebruiken? Kies dan voor een kamersteiger (indien hoog genoeg) en schaf ook in hoogte verstelbare wielen aan.