Badroem

Het wonen blog van Nederland

Snel en doelmatig een boktor bestrijden

Wanneer je de oplossing wilt hebben voor een boktor bestrijden, dan moet je eens op de site kijken van OB&P. Hier kan je de hulp in schakelen als je last hebt van deze beestjes. Een dikke larve, die tot wel 30 mm groot is, vreet gangenstelsels in het hout. Dat kan hij tot wel twaalf jaar doen voordat hij zich verpopt tot volwassen kever. Het geluid van de vretende larve kun je soms aan de buitenzijde waarnemen en dat was precies het geluid dat ik hoorde toen ik erachter kwam dat dit ongedierte in huis zat. Elke avond wanneer ik na een dag hard werken op de bank ging zitten hoorde ik een raar geluid en wist ik niet waar dit vandaan kwam.  

De makers van het geluid gevonden

Tijdens een gezellig avondje bij mij thuis hoorde ik het rare geluid weer. Samen met de visite zijn wij op speurtocht gegaan en uiteindelijk kunnen vinden waar het vandaan kwam. Natuurlijk was ik blij om te weten waar het vandaag kwam, maar de boosdoeners in huis hebben vond ik een heel ander probleem. Voor een tijd terug had ik namelijk een leuk kastje op de markt weten te tikken en nu blijkt dit kastje vol te zitten met gaten.  

Gelukkig ben ik goed geholpen door OB&P, het bedrijf die precies weet op welke manier je het beste de boktor kan bestrijden. Natuurlijk had ik ook de keuze kunnen maken om het betreffende kastje weg te gooien, maar dat ging mij net even te ver. 

Meer verhalen