Badroem

Het wonen blog van Nederland

Uw buitentegels weer laten blinken

Veel mensen kennen het wel, de winter is voorbij en de tuin ligt erbij alsof niemand er jaren is geweest. Ook het terras kan erg vies zijn, bedekt met groene aanslag of mos. Ook vuil kan zich hebben opgehoopt gedurende de winter. Het is belangrijk na deze winterperiode om het terras dus weer goed schoon te maken. Dit verhoogt niet alleen de levensduur van uw buitentegels, het ziet ook weer een stuk mooier uit. Er zijn meerdere manier om uw tegels weer te laten blinken, niet elke tegel is ook hetzelfde, let hiermee op als u aan de slag gaat.

De arbeidsintensieve aanpak met veel aandacht

Zoals gezegd is het altijd ten eerste heel belangrijk dat u onderzoekt wat het beste is voor uw buitentegels. U kunt aan de slag gaan met de tuinslang en schrobber. Deze aanpak zal goed zijn voor tegels waar gedurende de winter wat vuil op is komen te liggen. Maak met de tuinslang het terras of de tegels goed nat en ga er vervolgens met de schrobber overheen. Komt het vuil goed los, spuit dan met de tuinslang het vuil van de tegels af. Let erop dat u geen al te harde borstel gebruikt, niet elke tegel kan hier goed tegen.

De tegels in een sopje zetten

Als er gedurende de winter groene aanslag op de tegels is komen te zitten kan het handig zijn deze eerst in een sopje te zetten. Let er goed op dat u een product gebruikt dat geschikt is voor buitentegels. Het is heel belangrijk dat u geen bijtend product gebruikt, dit kan nare plekken achterlaten op uw tegels. Heeft u het juiste product dan verspreid dit over de tegels, u kunt eventueel dit nog goed laten inwerken door met een schrobber over de tegels te gaan. Heeft het product ingewerkt dan spoel de tegels af met een tuinslang of hogedrukreiniger, deze laatste is goed als het gaat om hardnekkige aanslag. De tegels zullen hierna weer blinken als voorheen.