Badroem

Het wonen blog van Nederland

Voorbereiding

Droogboeket

Als je gekozen hebt voor een droogboeket kopen is het belangrijk om een beetje onderzoek te doen over de bloemen en planten die je hierin wil laten verwerken. Op veel websites zul je namelijk vinden dat bepaalde droogbloemen op dat moment niet beschikbaar zijn. Dit is soms het geval aangezien het maken van droogbloemen best een tijdje kan duren. Het is een proces wat niet goed te versnellen valt aangezien de bloemen en planten hier extra kwetsbaar van kunnen worden en dat is niet wenselijk aangezien je natuurlijk graag wilt dat deze producten zo lang mogelijk mee gaan. Voordat je je klaarmaakt om te bestellen is het dus goed om even op webshops te kijken wat voor bloemen beschikbaar zijn en hier een droogboeket mee samen te stellen.

Uit de eigen tuin

Veel mensen weten met oude bloemen uit de tuin geen raad. Vaak verwelken deze bloemen als het bloeiseizoen voorbij is terwijl ook uit de bloemen uit eigen tuin nog optimaal plezier kan worden gehaald! Om jouw eigen bloemen zo lang mogelijk te bewaren is het aan te raden deze af te knippen voordat ze uitgebloeid zijn zodat ze er nog mooi genoeg uitzien om binnen neer te zetten. Bloemen zoals hyacinten en tulpen dragen te veel water en zijn daarom helaas niet echt geschikt voor het drogen. Voor de rest kan je zelf aan de slag gaan zolang je een droge en donkere ruimte hebt om ze te drogen. Dan kunnen ze na een paar weken als ze helemaal droog zijn weer gebruikt worden. Een droogboeket kopen is dan niet meer nodig.

Bewaarmethodes

Naast de makkelijkste optie, namelijk drogen, zijn er nog een hoop andere manieren om jouw bloemen zo lang mogelijk mee te laten gaan. Zo is er bijvoorbeeld ook glycerine. Dit vervangt praktisch het water dat in de bloemen zit en hierdoor kan de bloem jarenlang bewaard worden. Wel zullen de bloemen hierdoor een beetje verkleuren. Het is belangrijk om voordat je probeert om je bloemen op deze manier te bewaren goed onderzoek te doen over hoe het proces precies werkt en welke bloemen hiervoor het meest geschikt zijn.