Badroem

Het wonen blog van Nederland

Waarom een lamellen hekwerk perfect is voor je balkon

franse-balkons

De nieuwste stijl van hekwerk balkon, is gemaakt van lamellen. Een lamellen hekwerk is gelijkaardig aan een spijlenhekwerk maar bestaat uit dikkere kokers in plaats van spijlen en geeft zo een modernere look aan je balkon. Door deze kleine aanpassing, wordt je appartement en je balkon weer modern zonder enige nood aan grote onderhoudswerken of aanpassingen. Hieronder leggen wij je uit waarom je hier het best in investeert op vlak van stijl en veiligheid.

(Re)moderniseer je balkon

Kan je balkon een upgrade gebruiken op vlak van stijl of wil je je nieuwe appartement niet teniet laten gaan door er een oud gestijlde balkon aan te plakken? Dan is een lamellen hekwerk balkon de ideale oplossing voor jou. Door de strakke, moderne look van aluminium of stalen donkere kokers, krijg je meteen een gevoel van luxe. Een extra groot voordeel is dat deze stijl bij alle soort appartementsgebouwen past door zijn universele en minimalistische look. Zo hoef je niet na te denken of dit wel zou passen bij de ietwat oudere stijl van je appartement die al enkele jaren oud is of bij je nieuwbouw appartement. Door de rechthoekige vorm van de lamellen kokers en het plaatsen van de lamellen op een bepaalde manier, krijg je er nog eens extra privacy bij van buitenaf zonder dat je eigen buitenzicht teniet gedaan wordt.

Creëer extra veiligheid op je terras

Naast de nieuwe, moderne stijl krijg je er bovenop ook nog eens extra veiligheid. Door de manier van plaatsing van de lamellen kokers en de extra breedte, wordt je balkon steviger en beter beveiligd. Zo moet je niet bang zijn wanneer je kinderen op je balkon spelen of wanneer je hond of kat nieuwsgierig op je balkon naar buiten zit te kijken. Door de plaatsing van de lamellen wordt het bijna onmogelijk voor je kind of huisdier om zich pijn te doen of vast te zitten tussen de lamellen. Leunen tegen het hekwerk kan ook geen kwaad door de stevige bevestiging van de lamellen met de balustrade en de leuning en het stevige materiaal waaruit het gemaakt is. Zo krijg je niet enkel een moderne look van je hekwerk maar ook nog eens een veilige.