Badroem

Het wonen blog van Nederland

Wat moet ik kiezen? Een hottub of een bubbelbad?

De hottub wordt in de regel als meer milieuvriendelijk gezien dan de bubbelbad. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste omdat de hottub in de regel wordt verwarmd door het gebruik van houtblokken. Hiernaast is een hottub ook gemaakt van hout, dus een natuurlijk materiaal. De daadwerkelijke duurzaamheid van de hottub hangt af van het soort hout dat is gebruikt bij het produceren van de hottub. Er zijn verschillende houtsoorten die verschillende niveaus van duurzaamheid hebben. Je kunt zelf ook wel bedenken dat een houtsoort die met goed onderhoud lang meegaat een duurzamere keuze is.

Voordelen en nadelen

De keuze voor een hottub of een bubbelbad hangt verder dan ook af van je persoonlijke voorkeur. Een hottub is in de regel een simpeler product, met minder toeters en bellen. Een hottub is een houten kuip met een houtkachel die door hout en vuur warm wordt gemaakt. Een bubbelbad daarentegen is vaak uitgerust met wat extra’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichtjes en ingebouwde speakers. Het voordeel van een hottub hier is dat er minder aan kapot kan. Een ingebouwde speaker en lichteffecten kunnen absoluut voor extra sfeer zorgen, maar dan moet alles natuurlijk wel blijven werken. Heb je interesse in deze extra vorm van beleving en vind je een hottub te simpel en misschien wel wat saai? Dan is het mogelijk verstandig om te kiezen voor een bubbelbad. Ben je niet weg van deze extra accessoires en wil je gewoon rustig genieten van een warm bad, dan is de hottub de betere keus voor jouw wensen.

De prijs

Het laatste verschil is dat een hottub goedkoper is om te gebruiken dan een gemiddeld bubbelbad. Dit betekent dat vanuit kostenoogpunt de hottub de idealere keuze is. Als je hier verder geen belang aan hecht dan is het geen argument om mee te wegen. Beide varianten hebben behoefte aan het regelmatig verversen van chloor en het verwarmen van water. Bij een bubbelbad gaat dit dus op stroom en bij een hottub op hout. Kies je ervoor op zelf hout te kappen, dan ben je mogelijk nog goedkoper uit bij een hottub: https://www.welltub.nl/.