Badroem

Het wonen blog van Nederland

Aanvragen energielabel

Online energielabel voor woningen aanvragen? Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht! Bij Aanvragen Energielabel kan u goedkoop en snel online een energielabel voor woningen aanvragen. Onze website is onderdeel van Homekeur B.V., een organisatie die zich richt op het keuren en inspecteren van woningen. Door heel Nederland is onze organisatie werkzaam, en al onze medewerkers zijn gecertificeerd met de juiste papieren voor het opstellen van een energielabel. Zo kan u via onze website gemakkelijk een afspraak plannen met een van onze experts, en zo uw energielabel verkrijgen die benodigd is bij de verkoop van het huis, of de verhuur van een huis. 

Hoe werkt Aanvragen Energielabel?

Vanaf 1 januari 2021 is het aanvragen van een energielabel voor woningen verplicht. Elke woning die vanaf die datum verkocht of verhuurd wordt, dient de verkopende partij een energielabel voor woningen aan te vragen. Opgestelde energie labels hebben een geldigheid van 10 jaar. Daarom kan u gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen bij Energielabel Aanvragen. 

Wanneer is uw huis energiezuinig? Een beter energielabel is natuurlijk gunstig voor de verkoop van een huis. Het label loopt van de klasse A (Zeer zuinig) tot de klasse G (Zeer onzuinig). Een energiezuinig huis bevat de volgende eigenschappen:

  • Goede isolatie
  • Energiezuinige verwarming
  • Dubbel glas
  • Zonnepanelen

Bij de verkoop van een woning moet u een geldig energielabel aanbieden. Is deze ongeldig? Dan kan u een boete riskeren. Daarom is het altijd handig om snel en gemakkelijk online een energielabel voor woningen aan te vragen bij Aanvragen Energielabel.

Hoe werkt het? Als eerste is het gemakkelijk om contact op te nemen met ons via onze website. Vervolgens kan u een afspraak maken met een van onze inspecteurs, waar u zelf kan bepalen wanneer deze langskomt. Wij hebben inspecteurs en meerdere mogelijkheden in elke regio, waardoor de afspraken vaak al op korte termijn gemaakt kunnen worden. 

Tijdens de afspraak wordt uw woning geïnspecteerd. Er wordt alleen gekeken naar factoren die belangrijk zijn voor het energielabel. Zo wordt er niet gelet op bouwkundige gebreken of andere zaken. Vervolgens voert de inspecteur de gegevens in een programma, en wordt uw energielabel berekend. Na opname is het energielabel op werkdagen binnen 24 uur beschikbaar.

Hoeveel kost aanvragen energielabel?

Een energielabel voor woningen aanvragen kan vrij duur zijn. Zo hebben de inspecteurs allerlei soorten apparatuur nodig om de RC-waardes van beglazing te bepalen of om oppervlaktes te meten. Daarnaast dient een inspecteur te voldoen aan alle huidige en moderne wetten omtrent het energielabel. Bij Aanvragen Energielabel zorgen wij er voor dat al onze inspecteurs de nieuwste diploma’s en certificaten bevatten. Daarnaast is het belangrijk dat ze werken volledig volgens de wet.

Toch betaald u bij Aanvragen Energielabel niet de hoofdprijs. Wij voeren namelijk al inspecties uit voor het aantrekkelijke bedrag van €349,00 inclusief BTW (Voor woningen tot 500m2). 

Bent u benieuwd over de opties? Neem dan altijd gratis contact op met ons via onze website. Daarnaast kan u voor persoonlijk advies altijd ons een email sturen. Wij helpen u graag! Laat nu snel uw energielabel voor woningen aanvragen bij Aanvragen Energielabel. Goedkoop, vakkundig, gespecialiseerd en snel. Vul nu het formulier in op onze website!