Badroem

Het wonen blog van Nederland

Bar aan huis

industriële barstoel

We hebben de afgelopen maanden heel wat thuis doorgebracht. Doordat we meer thuis waren, hebben we ook enorm veel dingen aan en rondom het huis uitgevoerd. Denk maar eens aan die nieuwe tv die is aangeschaft of die leuke fuchsia in de tuin. Of misschien ben jij wel een van de gelukkige die zijn of haar eigen bar heeft waargemaakt in huis. Of misschien ben je nog wel bezig met het ontwerp hiervan. Om je op weg te helpen of inspiratie te geven voor jouw eigen bar, zijn hier wat leuke tips!

industriële barstoel

 De Benodigdheden

Wat heb je eigenlijk allemaal nodig voor het creëren van je eigen bar in/aan huis? Het antwoord hierop is heel simpel, namelijk; niet veel. Zo kun je bijvoorbeeld een mini koelkast aanschaffen waarop je een leuk dienblad zet met wat likeuren en mooie glazen. Je kunt echter ook een biertap installeren aan de muur en hieromheen een zithoek creëren. Of je kunt een plaat aan de muur bevestigen waaraan je kunt zitten. Misschien merk je het al, een aspect komt altijd terug, namelijk; zitten. En waarop zit je aan de bar? Precies op een barkruk. Maar wat voor barkrukken heb je allemaal?

 De Barkrukken/Stoelen

Je kunt natuurlijk kiezen voor een echt ouderwetse barkruk met onhandig zware houten poten, met een rond leren zitvlak. Wanneer je van iets meer luxe houdt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie barkruk met een zitvlak met rugleuning. Ook kun je natuurlijk de huidige trends voor het interieur volgen. Je kunt ook kiezen voor de industriele barstoel. Deze kruk bestaat vaak uit stalen (vaak zwart) grove poten, met daarop een bruin of zwart lederen zitvlak (met of zonder rugleuning). Hiermee creëer je niet alleen een leuk uitziende bar, maar ook een trendy bar. De industriële barstoel kun je vrijwel integreren in elke bar. Dit komt doordat ze qua kleur en uiterlijk vrij neutraal zijn, waardoor ze passen in elk interieur. Tot slot kun je ook nog kiezen voor de glazen barkruk. Natuurlijk is deze barkruk met glazen zitvlak, niet van echt glas, maar van plastic. Kortom, de keuze is reuze en die is aan jou!