Badroem

Het wonen blog van Nederland

Een bubbelbad in huis

Plaatst u een bubbelbad in huis? Dan hoeft u in tegenstelling tot in het gemiddelde subtropisch zwemparadijs niet te wachten tot de bubbels komen en gaan. Thuis heeft u de regie helemaal in eigen handen. Tegenwoordig is er een geschikte whirlpool voor iedere badkamer te vinden vanwege de verschillende vormen waarin het bad aangeboden kan worden.

De stormachtige ontwikkeling van het masserende en verkwikkende bubbelbad

Het bubbelbad heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten en maten beschikbaar, bijvoorbeeld met luchtjets en heaters. In dat geval wordt de lucht verwarmd om een nog comfortabeler effect te bewerkstelligen. Er komt zo ook geen koude lucht meer uit de bodem en het koelt minder snel af. Zie hier; al meer dan voldoende veranderingen ten opzichte van het bubbelbad van weleer, waar precies de net genoemde punten voor ergernis zorgden. Er is een bad voor elke badkamer, klein en groot. Door de verschillende vormen van het bad is er heel erg veel mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld voor een hoek bubbelbad of een half vrijstaand bubbelbad kiezen. De hedendaagse bubbelbaden zien er doorgaans ontzettend luxe uit. De tijd van plastic is geweest, vaker wordt bij het bubbelbad gekozen voor verchroomde jets. Jets? Het woord is gevallen, want de jets worden beschouwd als de belangrijkste onderdelen van het bad.

Jets aan de zijkant zorgen voor de stuwing van water en gaan roteren

Op de bodem en de zijwanden van het bad zitten de jets. De jets op de zijwand zorgen voor het stuwen van water met lucht en water. Veel baden hebben jets die roteren zodra u de bubbels aanzet. Dit geeft dat bekende massage-effect. Beschikt uw bad over een systeem met hydrojets, dan is uw bad voorzien van rugjets, voetenjets en zijjets. Omdat aan beide kanten van het bad jets zijn verwerkt, ervaart u het massagegevoel van echt alle kanten. Dat masserende effect zorgt voor een betere doorbloeding en voor ontspannen spieren.

Luchtjets zijn die zo bekende dopjes op de bodem van uw bad

Luchtjets, die ook wel bodemjets genoemd worden, zijn dus die bekende dopjes op de bodem. Uit deze bodemjets wordt lucht geblazen. De luchtjets zijn prachtig vormgegeven en zo verwerkt dat u ze amper voelt als u tot rust komt. De ontspannende bubbels verplaatsen zich naar het wateroppervlak, heerlijk langs uw lichaam. Dit biedt een zeer verkwikkend effect. Per aanwezige jet in uw bad, is een doorgaans aparte aan/uit knop op het bad geïnstalleerd. De stuwing die u in het bubbelbad ervaart, regelt u dan eenvoudig met behulp van een draaiknop. Optimaal genieten dus in een whirlpool. De prijs die u voor zo een bad betaalt is sterk afhankelijk van de aanbieder en het type bad. Het is geen slecht idee om eens langs een showroom te gaan. Zo krijgt u een goed beeld van welk bad het best bij uw badkamer past. Bovendien kunt u hier gelijk advies inwinnen. Een specialist kan u exact vertellen welk bad het best op uw wensen aansluit.

Douchzaak.nl is dè website voor al uw sanitair benodigdheden voor een complete badkamer.