Badroem

Het wonen blog van Nederland

Hoe geef je jouw badkamer het gevoel van een spa?

Voor sommige mensen is alleen een badkamer niet genoeg. Ze willen namelijk zich liever in een spa verzorgen dan in een badkamer. Een spa is ook luxe en zorgt voor een beter gevoel. Voordat je jouw badkamer een gevoel geeft van een spa moeten er eerst wat aanpassingen worden toegepast. 

Schoonmaken

Voordat je jouw badkamer kunt omtoveren tot een luxe spa moet je het natuurlijk eerst flink goed schoonmaken. Dat komt omdat je dan het karakter van de spa terugvindt in jouw badkamer. Want de basis van een spa is schoon en fris. Daarom moet je ervoor zorgen dat jouw badkamer ook goed en grondig wordt schoongemaakt. Je kan dan eventueel gebruik maken van een schoonmaakster, mocht je er zelf geen zin in hebben. 

Organiseren

Omdat een spa rustgevend is moet jouw badkamer dat ook zijn. Dat betekent dat het naast schoongemaakt ook opgeruimd moet zijn. Je zorgt er dan voor dat je de verschillende soorten verzorgingsproducten organiseert. Je creëert natuurlijk geen rust als je niks kunt vinden. Om je spullen te organiseren ga je gebruik maken van mandjes en kastjes. Je organiseert de spullen in de mandjes die je vervolgens in de kast zet. De producten die je veel gebruikt plaats je op een overzichtelijke plek, zodat je daar altijd bij kunt. Zo heb je uiteindelijk rust in je spa.

Aanpassingen

Als je de badkamer een goede schoonmaak- en opruimbeurt hebt gegeven, kun je voor eventuele aanpassingen kiezen. Zoals een groter bad, andere tegels of toch de plaatsing van een infrarood sauna. Met die dingen maak je de badkamer luxer en kom je er nooit meer uit. Met de plaatsing van een infrarood sauna zorg je ervoor dat de badkamer echt op een spa gaat lijken. Ook is het goed voor je lichaam en vermindert het stress en helpt het tegen spierpijn. Verder zorgt het ervoor dat jouw badkamer op een spa gaat lijken. 

Accessoires

Je spa is natuurlijk niet compleet zonder enkele accessoires. Zo zijn accessoires voor in bad niet te missen. Zoals diverse shampoos en natuurlijk bath bombs. Ook is het leuk om een tv te plaatsen waarmee je uren in bad Netflix mee kunt kijken. Na een paar uur in bad, kom je zeker aan je ontspanning toe.