Badroem

Het wonen blog van Nederland

Soorten high-end materiaal

Tegenwoordig gebruiken veel historische en moderne gebouwen marmer of graniet voor hun muren, daken, pilaren en vloeren. Taj mahal is volledig gemaakt van marmer en een vleugje goud, het geeft mensen de indruk van luxe en klasse. Marmer, graniet en andere natuursteen groothandel worden bestempeld als de meest hoogwaardige bouwmaterialen ter wereld. Het uiterlijk van deze twee materialen is bijna hetzelfde, maar als je er wat meer naar kijkt, zul je hun verschillen zien, je zult zien waarom het gebruik van marmer beter is of waarom het gebruik van graniet beter is voor gebouwen of huizen

Marmer

Marmer of marmer is één van de natuursteen groothandel categorieën. Het is een metamorf gesteente vermengd met carbonaatmineralen, een calciet of dolomiet. Veel gebruikt voor bouwmaterialen en sculpturen. Maar marmer heeft hoge onderhoudskosten omdat het gemakkelijk kan krassen of barsten en het is niet ideaal bij koud weer zoals de winter. Marmer is een mix van natuurlijke materialen en heeft een lage hittebestendigheid waardoor het niet geschikt is voor koude omgevingen. Bovendien zijn marmeren vloeren extreem glad als het nat is, waardoor er een grotere kans is op val blessures en ongelukken in de badkamer.

Graniet

Een korrelig opdringerig stollingsgesteente dat meestal is samengesteld uit kwarts en plagioklaas of bekend staat als graniet. Het wordt alleen gevormd door magma met hoge chemicaliën van silica en alkali metaaloxiden, het wordt vervolgens afgekoeld en ondergronds gestold. Het probleem met graniet is dat ze veel kleine gaatjes en gaten hebben als ze niet goed worden afgedicht en het is heel gemakkelijk voor wijn, water, sap of een andere vloeistof om door graniet te worden geabsorbeerd en het is in principe onmogelijk om schoon te maken of te verwijderen. Als dit gebeurt, kan het ook een nest zijn voor bacteriën en andere ziekten.