Badroem

Het wonen blog van Nederland

Buiten servies

Zo, tabee regen en wind en bedankt hagel voor alle rommel! Je bent er klaar mee en hebben ernstig behoefte aan zon en temperaturen rond de 20 graden! Je wilt naar buiten lunchen, koffie of thee drinken, lezen, kletsen, borrelen (desnoods met terrasverwarmer), alles…..wij willen het ….buiten!

En,  inmiddels zullen al die drankjes en hapjes nog beter smaken als er geserveerd wordt met mooi servies. Het wordt dus tijd om dat voorraadje servies weer buiten de kasten te halen en om het van dichtbij te bekijken. Is alles nog compleet? Kan er wat bij? Wil je gewoon helemaal opnieuw beginnen of….sleep je je gewone servies gewoon mee naar buiten en heb je geen idee waar we ons zo druk over maken? Lees mee, we shopten alvast wat leuke dingen die je nodig hebt voor heel veel (héél veel) gezelligheid en sfeer buiten!

Buiten rond de tafel

In de zomer is het zalig om buiten te ontbijten, lunchen of natuurlijk dineren. Een gewone maaltijd, maar natuurlijk ook voor je heerlijke barbecue recepten. Wil je dit niet met mooi servies dan is dit ook helemaal niet nodig. Het kan alleen al zijn omdat je een lange afstand moet lopen, maar ook omdat het bijvoorbeeld veel breekbaarder is met kleine kinderen. Kon je ooit lang geleden kiezen uit papieren bordjes wat niet altijd fijn is en het wegwerp plastic wat we willen voorkomen, dan is dit nu allemaal niet meer nodig. Tegenwoordig zijn er ook prachtige servieslijnen gecreëerd waar je een hele tafel mee kunt dekken en met plezier buiten mee dineert. Praktisch, maar daarnaast ook nog mooi en vrolijk wat perfect is voor een buiten eet ervaring.

Tip voor buiten

Tip met buiten eten zijn om goed op het weer te letten. Als je van te voren denkt te gaan barbecuen is het misschien slim om buienrader voor de zekerheid te checken. Stel het gaat dan toch plotseling regenen is het slim om over een overkapping te zitten. Op die manier ben je toch buiten, maar ook beschut.