Badroem

Het wonen blog van Nederland

Zo maak je je muur mooi

mooi fotobehang

Het uiterlijk van de muren bepaald voor een groot deel de sfeer in de ruimte. Zo geeft een zwarte muur een heel ander gevoel dan een witte muur. Er zijn verschillende manieren om je muren mooi te maken. Je kan lekker gaan verven, de muren behangen of je kan mooie schilderijen aan de muur hangen. Je kan het zo simpel of ingewikkeld maken als jezelf wil. Wil jij je muur graag opleuken en ben je daarvoor opzoek naar tips? Lees verder in dit blog en doe inspiratie op.

Creatief behang

Je kan je muur op verschillende manieren behangen. Heb je wel eens gedacht aan mooi fotobehang? Je kan allerlei verschillende soorten fotobehang aan je muur plakken. Zo kan je zelf een foto laten ontwikkelen tot mooi fotobehang of kan je een uitgekozen foto laten ontwikkelen. Je kan het behang zelf ophangen of je kan het laten doen door een expert. Naast fotobehang zijn er allerlei andere leuke patronen en kleuren behang voor aan de muur.

mooi fotobehang

Verven

Je kan natuurlijk ook altijd de kwast erbij pakken om je muur op te vrolijken. Je kan kiezen uit heel veel verschillende kleuren. Het is goed er op te letten dat je een kleur uitkiest die goed past bij de andere kleuren in de ruimte. Je kan werken met verschillende soorten verf, zoals krijtverf kalkverf, latex muurverf en nog vele andere soorten. Zo kan je eindeloos variëren met het verven van je muur.

Dingen ophangen

Je kan ook dingen aan de muur hangen om je muur op te vrolijken. Denk hierbij aan leuke schilderijtjes, foto’s of planken waar je plantjes op kan zetten. Dit is een eenvoudige manier om je muur snel om te toveren tot een leuke creatie. Je kan ook een galeriewand creëren door mooie plaatjes bij elkaar op te hangen.