Badroem

Het wonen blog van Nederland

Keuzes bij de aanschaf van een alarmsysteem voor je woning

Het is belangrijk dat je als huiseigenaar voldoende aandacht besteedt aan de beveiliging van je woning. Hiermee houdt je namelijk niet alleen de eigendommen in de woning veilig, maar ook de leden van je gezin. Om de beveiliging van een woning op peil te houden moet je onder andere de sloten regelmatig upgraden zodat deze tegen de laatste inbraakmethodes beschermen. Ook simpele veranderingen in je eigen gedrag dragen bij aan een betere beveiliging van de woning. Een extra maatregel die je daarbij kunt treffen is de aanschaf van een alarmsysteem. Hiermee til je de beveiliging van je woning naar een ander niveau. Echter zal je snel merken dat je veel keuzes moet maken bij de aanschaf van een alarmsysteem voor je woning. Dit artikel helpt je bij het maken van deze keuzes.

Deurslot-repareren-300x200

Draadloos of bedraad

De eerste keuze die je vaak moet maken bij de aanschaf van een alarmsysteem is een draadloos of bedraad systeem. Vroeger waren alle alarmsystemen bedraad en hierdoor waren de kosten voor de installatie van het systeem behoorlijk hoog. Tegenwoordig zijn er echter ook draadloze alarmsystemen die makkelijk zelf te installeren zijn. Met een draadloos systeem kan je daardoor besparen op de installatiekosten. Bovendien biedt een draadloos systeem meer nieuwe mogelijkheden.

Koppeling meldkamer

Door de opkomst van het draadloos alarmsysteem heb je nu ook de mogelijkheid om meldingen van het alarm naar je telefoon te sturen. Hierdoor is het dus niet meer perse nodig om voor een koppeling met een meldkamer te kiezen om het alarmsysteem te monitoren. Dit wil echter niet meteen zeggen dat dit ook de beste keuze is. Een abonnement bij een meldkamer biedt namelijk nog steeds vele voordelen. Zo schakelen zij bijvoorbeeld direct de hulpdiensten in wanneer het alarm afgaat.

Automatisering opties

Een alarmsysteem kan tegenwoordig veel meer bieden dan enkel een betere beveiliging van je woning. Zo kan je ook verschillende toepassingen in huis automatiseren met behulp van hetzelfde systeem. Denk bijvoorbeeld aan het bedienen van de verlichting of de thermostaat in huis via het alarmsysteem. Doe van tevoren navraag welke automatisering opties er allemaal mogelijk zijn met een alarmsysteem. Wanneer je deze opties graag wilt toepassen dan kan de keuze voor het type alarmsysteem misschien nog veranderen.