Badroem

Het wonen blog van Nederland

Tips om je slaapkamer in te richten

Beddenwinkel Enschede

We slapen gemiddeld maar liefst 32 jaar van ons leven, dus we kunnen wel stellen dat de slaapkamer een ruimte is waar je veel tijd doorbrengt. Oké, het grootste deel van die tijd heb je je ogen dicht, maar toch is de inrichting van een slaapkamer belangrijk voor de kwaliteit van je nachtrust. Het begint met een goed bed, waarbij een boxspring Oldenzaal vaak een hele goede optie is. Een boxspring kent namelijk vele voordelen, zoals de extra steun ten opzichte van een gewoon bed en de extra ventilatie, die je matras lekker fris houdt.

Een bed, en dan?

Oké, we hebben dus een bed of een boxspring Oldenzaal om op te slapen, op zich is het belangrijkste ingrediënt er. Maar je moet ook ergens onder en op slapen, en bij het kiezen van een dekbed en beddengoed zijn er veel keuzes te maken. Het is daarbij goed om te kijken naar je eigen behoeftes en voorkeuren als het op slaap komt. Hou je van zacht of juist van stevig? Heb je het snel warm of ben je een koukleum? Zorg dat je kiest voor duurzame, ademende materialen en vermijd dierlijke materialen zoals dons.

De professionals bij De Slaapboulevard adviseren je hier graag in.

Kies kleur, of juist niet…

Tot slot wil het oog ook wat, maar kijk bij de inrichting en decoratie van je slaapkamer niet alleen naar wat je mooi vindt. Maak van je slaapkamer een rustgevende plek, zodat je elke avond tot rust kunt komen en elke ochtend goed aan je dag kan beginnen. Kies voor gordijnen die goed kunnen verduisteren zodat je in het donker kunt slapen, en die je kunnen helpen je slaapkamer lekker koel te houden, ook tijdens een hittegolf. Zorg voor voldoende opbergruimte, want een rommel in je slaapkamer kan ook een rommel in je hoofd geven. En tot slot, kies de juiste kleuren. Warme kleuren zoals rood, geel en oranje kunnen energieke gevoelens opwekken, terwijl koelere tinten zoals blauw en groen kunnen helpen je de gewenste rust te vinden.