Badroem

Het wonen blog van Nederland

Tuinkachels van corten staal

Wil je helemaal voorbereid zijn op de lange zomeravonden die komen gaan? Dan kun je eens overwegen om buitenverwarming in je tuin te plaatsen. Onder buitenverwarming vallen niet alleen tuinkachels en terrashaarden, maar ook vuurschalen en vuurkorven. Deze mooie producten zorgen ervoor dat jij nóg langer lekker buiten kunt zitten. Zet ze op je terras neer, in de buurt van je tuinset, en je zult merken dat het nog aantrekkelijker wordt om van de lange zomeravonden te genieten. Wil je tuinkachel die daarnaast ook nog eens een unieke uitstraling heeft? Dan is een tuinkachel van corten staal echt iets voor jou.

Wat is corten staal?

Corten staal is een zogeheten legering die gemaakt is van verschillende materialen. Het unieke aan deze mix is dat het een roestkleurig uiterlijk heeft, maar juist uitstekend bestand is tegen roest. Dit komt doordat er door een chemische reactie een roestlaagje opkomt dat verdere oxidatie tegengaat. Het roestkleurige uiterlijk is tegenwoordig erg in trek omdat het zeer onderhoudsvriendelijk is en een organische uitstraling heeft. Daar komt bij dat veel tuinkachels van corten staal nog eens mooi vormgegeven zijn.

Buitenverwarming van corten staal in je tuintuinkachel-1-e1440695340893

Op het gebied van buitenverwarming van corten staal kun je kiezen uit verschillende typen: naast tuinkachels en terrashaarden zijn er namelijk ook vuurschalen en vuurkorven gemaakt van dit materiaal. Dit zijn stuk voor stuk producten die niet alleen warmte aan je tuin geven, maar ook een mooie uitstraling. De aantrekkelijke designs zorgen samen met de authentieke uitstraling van corten staal voor een verrassende combinatie.

Producten van corten staal bestellen

Het is tegenwoordig heel makkelijk om mooie producten van corten staal te bestellen. Je hoeft er namelijk niet meer voor naar de winkel toe. Je kunt gewoon vanuit je luie stoel tuinkachels of andere soorten buitenverwarming bestellen. Kijk op het internet rond naar welk model je het liefste hebt. Er zijn bijvoorbeeld ook corten staal kachels beschikbaar met een ingebouwde houtopslag: ideaal als je liever niet wilt opstaan om extra hout op het vuur te gooien. Natuurlijk hangt het van je persoonlijke smaak af wat voor soort buitenverwarming je wilt, maar corten staal is altijd een goede gok.