Badroem

Het wonen blog van Nederland

Leuke lampen voor op tafel

Naast woonaccessoires als, vazen, fotolijsten en kaarsen is verlichting, in een woonkamer erg belangrijk. De kleur, vorm en materiaal voor verlichting, speelt een belangrijke rol voor de keuze van de juiste lamp die in een interieur perfect zouden staan. Nu is sfeerverlichting voor plafonds, wanden en staande verlichting het belangrijkste wat in een woonkamer hoort te staan, toch zijn het ook de tafellampen die voor een verrassend effect kunnen zorgen in een huis.

Industriële tafellampen

Voor een echte blikvanger in huis, zijn de stoere en robuuste tafellampen uniek. In de gekste en grappigste vormen zijn deze lampen in diverse tafelmodel maten te koop, maar ze zijn ook zelf te maken, wat het helemaal eigen maakt. Industriële lampen is veelal te gebruiken als leeslamp of voor op een bureau. Naast de metalen kleur zijn de groene kleur industriële lampen erg populair.

De moderne tafellamp

De moderne tafellamp is in veel woonstijlen te plaatsen. Op een bijzettafel, dressoir, kast of eettafel, er kan met de lampen alle kanten op, omdat ze handig zijn om te verplaatsen. De moderne lamp is in allerlei design vormen verkrijgbaar en meestal in de uiteenlopende kleuren te vinden.

De klassieke lamp

Klassieke lampen zien er vaak duur en elegant uit. Het zijn stijlvolle lampen vervaardigd uit hoogwaardig materiaal, waardoor antieke (tafel)lampen duurzaam zijn. Klassiek zal nooit uit de mode zijn, want klassiek is tijdloos. De lampen zorgen voor warmte en kunnen bij zowel modern, koloniaal, landelijk of klassieke stijlen ingericht worden. Deze antieke lampen zijn meestal gemaakt van metaal, maar kunnen ook gecombineerd worden met andere materie zoals, glas, aluminium, brons, staal, zilver of acryl.

Het voordeel van een kleine tafelmodel lamp is, is dat ze makkelijk te verplaatsen zijn en men het kunt neerzetten waar het nodig is. Doordat ze makkelijk naar boven, schuin of omlaag gericht kunnen worden, worden ze vaak in een hoek gezet. Zo kunnen ze goed opvallen en wordt de aandacht naar dat gezellige hoekje getrokken.

De tafellamp brengt een enorme gezellige sfeer aan tafel, goed licht aan een bureau en veel leesplezier op een bijzettafel of nachtkastje!