Badroem

Het wonen blog van Nederland

Badkamer verbouwen met een beperkt budget

Een badkamerverbouwing is één van de duurste verbouwingen die gedaan kunnen worden in een woning. Het installeren van sanitair, verleggen van waterleidingen en betegelen van de vloer zijn allen werkzaamheden waarvan de kosten snel oplopen. Om deze reden stellen veel mensen de verbouwing van een badkamer het liefst zo lang mogelijk uit. Dit is echter niet nodig want ook met een beperkt budget is het mogelijk om een badkamer te verbouwen. Sommige werkzaamheden kosten niet veel geld en geven je badkamer toch een compleet nieuwe look. Ben jij de inrichting van je badkamer beu? Volg dan deze tips waarmee een badkamer verbouwen met een beperkt budget mogelijk is.

loodgieters

Muren verven

Wanneer al het sanitair nog in een goede staat verkeert dan kan het simpelweg verven van de muren je badkamer al een totaal nieuw uiterlijk geven. Je kunt bijvoorbeeld de saaie witte muren vervangen met een vrolijke zomerse kleur. Kies bijvoorbeeld voor een ontspannen lichtblauwe kleur die ook prima met het witte sanitair combineert. Plak alles waar geen verf op mag komen netjes af en je kunt het verven van de muren in de badkamer prima zelf doen.

Verlichting verbeteren

Iets waar mensen vaak niet genoeg aandacht aan besteden bij de inrichting van een kamer in huis is de verlichting. Dit is zonde want met verlichting is enorm veel te bereiken. Zeker in een badkamer waar we vaak taken voor de spiegel verrichten, maar soms ook even lekker willen ontspannen. Voor beide bezigheden zijn twee verschillende soorten verlichting nodig. Een goede verlichting kan een sobere donkere badkamer omtoveren tot een totaal andere kamer waar je letterlijk met andere ogen tegenaan kijkt.

Badkamer accessoires

De badkamer staat altijd vol met allerlei accessoires die we gebruiken bij de verschillende bezigheden die hier verricht worden. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken, shampooflessen en make-up artikelen. Nu hoef je niet van shampoomerk te veranderen of andere soorten make-up te kopen. Echter een paar mooie nieuwe set handdoeken die in de badkamer te zien zijn is wel een goed idee. De shampooflessen, gelpotten en make-up artikelen kunnen in een mooie nieuwe opbergkast worden opgeborgen. De vele accessoires in een badkamer hebben namelijk een dermate groot effect op het interieur dat een nieuwe indeling ervan bijdraagt aan een compleet nieuwe look.