Badroem

Het wonen blog van Nederland

De belangrijkste meubels voor de woon- en eetkamer

Tegenwoordig lopen de levertijden van een woonwinkel ontzettend uit: van vier tot zelfs veertien weken! Dat is natuurlijk ontzettend vervelend als je net kortgeleden bent verhuisd. Wat zul je dan moeten doen? Uiteraard is het leuk om veel kleinere spullen in te slaan, maar als je de belangrijkste meubels in Hengelo nog niet klaar hebt staan, dan kun je eigenlijk niet wonen in je nieuwe huisje. Wij zetten de belangrijkste meubels voor de woonkamer en de eetruimte voor jou op een rijtje. Dan kun je in ieder geval wel normaal eten en chillen in je nieuwe stulpje.

Een comfortabele bank

Een van de meubels die je vaak het snelst kan aanschaffen en bestellen zijn banken. Een woonkamer is onmisbaar met een bank, dus het is zeker een van de top aankopen op je lijstje! Bekijk zelf bij showrooms wat voor soort bank je wilt. Er zijn namelijk verschillende soorten: ligbanken, banken die omgetoverd kunnen worden tot een bed, zitsbanken, hoekbanken en nog veel meer… Afhankelijk van de ruimte en je smaak kies je degene waarmee je het langst plezier van hebt. Wij raden sowieso banken in neutrale kleuren aan: deze passen namelijk bij talloze andere kleuren!

Een eettafel en eetstoelen

Een eettafel en eetstoelen zijn ook een van de eerste meubels die je moet schaffen. Uiteraard kun je ook je avondeten op de bank eten, maar dit kan zorgen voor een vieze bank en een oncomfortabele houding van eten. Eetkamerstoelen morgen er niet alleen voor dat je in een goede houding zit tijdens het eten, maar ook wanneer je de eetkamer gebruikt voor andere doeleinden (zoals werken of studeren).

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een houten tafel door de natuurlijke interieur trend. Er zijn echter vele andere soorten materialen waaruit je kunt kiezen. Denk zelf goed na over welk interieurstijl je toepast en hoe je zelf in elkaar steekt als het gaat om levensstijl. Sommige tafelmaterialen zijn namelijk minder duurzaam dan de andere.Bezoek een woonwinkel in Overijssel om meer inspiratie op te doen!